Hoe sluit ik een onderhoudsovereenkomst af?

Stuur een e-mail naar info@deruiter-service.nl met daarin het aantal deuren waarvoor u graag onderhoud wilt + naam, adres, postcode, plaats en telefoonnummer en u krijgt binnen 3 dagen een passend voorstel.

Is het uitvoeren van onderhoud aan deuren en dockequipment een wettelijke verplichting?

Voor iedere deur in particulier of industrieel gebruik is een degelijke onderhoudsbeurt, welke 1 x per jaar wordt uitgevoerd, zeker aan te raden. Het verlengt namelijk de levensduur, vermindert storingen, beperkt slijtage en verhoogt de veiligheid. Indien de deur of dock zich in een ruimte bevindt waar sprake is van een werkgever/werknemersrelatie, of de ruimte is openbaar te betreden (bijv. showroom) dan is er een wettelijke plicht van toepassing.

Ben ik verplicht elke 6 jaar de staal / hefkabels en rubbers te vervangen?

De arbeidsinspectie zal bij controle bekijken of de deuren en eventueel aanwezig dockboards zijn onderhouden, gekeurd en voldoen aan de minimale veiligheidseisen en onderhoudscriteria die de fabrikant voorschrijft in de meegeleverde gebruikershandleiding. Wijzigingen, upgrades en vervangen van onderdelen moet worden bij gehouden in het bij de deur aanwezige logboek.